Vejfond holder styr på vejenes tilstand

I over 50 år har Snerlevej og de øvrige veje deromkring i den gamle del af Hinnerup været private fællesveje.

I den gamle del af Hinnerup har vejene været private fællesveje i over 50 år. En vejfond har fokus på grundejernes forpligtelser.

I 20 år har Bo Jensen boet med sin familie på Snerlevej i Hinnerup. Huset var det rigtige, og det betød mindre, at det var på en privat fællesvej.
- Sådan var det for området. Der har altid været en grundejerforening i området, men nu har vi lavet en vejfond, som omfatter syv veje. Vi fandt ud af, at en del ikke ville være med i grundejerforeningen, men gerne bidrage til vedligehold og vinterbekæmpelse af vejene. Da vejene I 2012 skulle have et nyt slidlag, iøvrigt for første gang siden vejene blev etableret, oprettede vi vejfonden for at få alle med. Heldigvis valgte alle at bidrage til det nye slidlag. Men desværre har vi i dag 181 medlemmer af 185 mulige, siger Bo Jensen, der er bestyrelsesformand for Gammel Hinnerup Vejfond.

Det er netop valgfrit, om man vil bidrage til vejfonden, der står for snerydning, vedligeholdelse af vejen og tømning af sandfang m.m. Det koster 500 kr. årligt at være med i vejfonden.

- Vi ville selvfølgelig gerne have haft de sidste fire med, og vi appellerer til ideen med, at vi i fællesskab er ansvarlige for at løse opgaven. Det betyder eksempelvis så, at sneen ikke bliver ryddet ud for deres huse, og det er jo lidt bøvlet, lyder det fra Bo Jensen.

Han anslår, at han bruger mellem 20 til 30 timer årligt på bestyrelsesopgaven og kalder det foreningsarbejde som så meget andet.
- Den største opgave er selvfølgelig at oprette en vejfond eller et vejlaug, men derefter kører det. Selvfølgelig er der nogle faktuelle ting, man skal sætte sig ind i, og jeg har da også måttet sætte mig ind i loven om fællesveje og læst op på, hvad eksempelvis et slidlag og et sandfang er, og hvordan det fungerer. Heldigvis er vi fem i bestyrelsen, som tager sig af de opgaver, der er og opstår, siger Bo Jensen.

Vejene i Gammel Hinnerup Vejfond er:
Bøgevej, Engvej, Lucernevej, en del af Lupinvej, Mosevænget, Snerlevej og Valmuevej

Det er de samme veje, som har etableret Gl. Hinnerup Grundejerforening.

Dato: 23. maj 2016

23. maj 2016