You are here

Testpublikum afprøver Spådommen om Høje Stene

Mens premieren på vandringsteateret ”Spådommen om Høje Stene” nærmer sig, er der flere gange om ugen testforestillinger, hvor nye og tilrettede dele af forestillingen afprøves for et særligt indbudt publikum.

Torsdag 9. maj deltog elever fra 8. klasse på Hadbjerg Skole i forestillingen, der er alt andet end en traditionel teateroplevelse. Her er scenen byttet ud med Præsteskoven ved Vejerslev, de magelige teaterstole er erstattet af den bløde skovbund og det varierede terræn, og publikum selv er en del af forestillingen med kapper, amuletter og opgaver undervejs.

Teatret Wunderland har skabt vandringsforestillingen ”Spådommen om Høje Stene” ud fra Moesgaards fund af en mulig kongegrav ved Vejerslev – skibssætningen Høje Stene. Fund af guld i brandgraven viser, at stedet kan have været gravsted for Jyllands første konge ca. år 550-750.

Forskellige ruter til publikum

Hver forestilling har fire forskellige ruter, som grupper af publikum følger med hver sin flokfører. Undervejs møder de nedslag i naturen og i Jernalderens skikke og myter. Nogle gange står publikum helt stille og lytter til bækkens rislende vand, andre gange instruerer skuespilleren publikum i at plukke blomster, væve eller slå taktfaste slag på pinde. Alt sammen sirligt tilrettelagt, så publikum får en oplevelse af at være tilbage i tiden og i pagt med naturen og datidens mytologi.

Feedback til teatret

Efter testforestillingen, der bød på brudstykker af den samlede forestilling, gav deltagerne feedback til teatret Wunderland, der stadig arbejder med forestillingens opbygning i flere testforestillinger. Undervejs  kommer flere kostumer, rekvisitter og kulisser til, og lørdag 25. maj er der premiere. Herefter spiller forestillingen frem til 16. juni 2019.

For alle aldre

Forestillingen er for hele familien og er derfor bygget op i to forskellige sværhedsgrader. Til familier med børn under 10 år anbefaler teatret ”Den hemmelighedsfulde tur” og til familier med børn over 10 år ”Den udfordrende tur”. Forskellen på de to ture tempoet og terrænet i skoven.

Læs mere om forestillingen her og køb billet (130 kr. for voksne/ 80 kr. for børn)

Se også flere billeder og læs artiklen fra Midtjyllands Avis her

Dato: 10. maj 2019

Senest opdateret:

10. maj 2019