Sundhedsaftalen går konkret til værks

Sundhedsaftalen mellem hospitaler, kommuner og praktiserende læger er på plads for 2019-2023.

Det er en politisk aftale, der fastsætter fælles retning og har fokus på at prioritere konkrete indsatser. Aftalen skal sikre, at der er en sammenhæng i indsatsen mellem de forskellige områder.

For borgmester Nils Borring, som også er medlem af Sundhedskoordinationsudvalget i Region Midtjylland, er Sundhedsaftalen 2019-2023 et godt redskab, og han er meget tilfreds med, at den går konkret til værks:

- Et godt eksempel er rygestopindsatsen, hvor der er en hensigtserklæring om øget fokus på netop den indsats mellem de praktiserende læger, kommunerne og regionen. Lige nu er man også i gang med at udarbejde et forslag til en tværsektoriel rygestopindsats i samarbejde med ungdomsuddannelserne. Det bliver et spændende tiltag, som forhåbentlig får stor effekt. Når vi er godt i gang med at indfri målene i forhold til rygning, skal der sættes fokus på at forebygge overvægt.

Se den korte tegnefilm, der viser, hvad Sundhedsaftalen 2019-2023 er for en størrelse.

Dato: 08. november 2019

08. november 2019