Skills på skoleskemaet

Peter Kjærsgaard og Hanne Bisgaard Hansen præsenterer eleverne for de forskellige opgaver.

Så går eleverne ellers i gang med at løse opgaverne i små grupper. De dyster på tid.

Det er en god ide at læse opgaven grundigt igennem.

Det er med at have styr på de rigtige forbindelser i denne opgave.

8. årgang på Østervangskolen i Hadsten har i lighed med resten af 8. klasserne i kommunen haft hænderne oppe af lommen for at deltage i Skole-skills anført af Den jydske Haandværkerskole.

- Husk nu at læse opgaven igennem, før I går i gang, og et andet godt råd er, at I skal være opmærksomme på ledningernes farver, siger Peter Kjærsgaard, underviser på Den jydske Haandværkerskole, inden han sammen med skolens projektleder Hanne Bisgaard Hansen sætter gang i en el-opgave.

Det skal vise sig, at mange af grupperne bare kaster sig ud i opgaven med at skabe en krydskorrespondance uden at kigge på tegningen. De hurtigste hold har forstået, at det faktisk kan hjælpe at kigge på tegningen, så efter nogle få minutter er de første færdige.

Hanne og Peter har været rundt på ti skoler i Favrskov Kommune for at præsentere 8. årgang for de forskellige opgaver og ende op med en vindergruppe fra hver skole. Vinderne skal så dyste om at blive Favrskov-mestre, så de kan blive kommunens repræsentanter ved DM i Skills i Herning 18.-20. januar 2018 . Her skal der dystes i 61 fag.

UU Favrskov (Ungdommens Uddannelsesvejledning Favrskov) sørger for gratis at fragte alle kommunens elever på 8. årgang til Herning, så de kan bakke op om repræsentanterne fra Favrskov og samtidig få et indblik i, hvad det vil sige at kunne mestre et håndværk.
- Det giver rigtig god mening at komme rundt til skolerne og præsentere eleverne for de forskellige opgaver. Det viser sig, at nogle finder ud af, at de faktisk er dygtige til at bruge hænderne og se logikken i opgaverne. Det er godt at opleve, siger Peter Kjærsgaard og Hanne Bisgaard Hansen.

Dato: 12. oktober 2017

12. oktober 2017