Se mere til 'Kend dit land' i kulturhusene

Fire ministerier er gået sammen om pilotprojektet. Og nu venter der spændende, lokale udstillinger.

Eleverne i 4. klasserne deltager i projektet 'Kend dit land', og de mange udflugter bliver løbende formidlet til alle i kulturhusene.

Når eleverne kommer rundt til de forskellige seværdigheder og deltager i oplæg og rundvisninger, så ved de, at de skal have indtryk, billeder og informationer med retur, for det hele skal munde ud i udstillinger i kulturhusene. De første ferniseringer sker i morgen, tirsdag 11. september, i Sløjfen i Hadsten, hvor 4. A fra Hadbjerg Skole og 4. B fra Østervangskolen i Hadsten viser, hvad de har fået ud af deres udflugter. Og i InSide i Hammel er det 4. B fra Skovvangskolen og 4. De fra Søndervangskolen, der viser deres materiale frem.

Og derefter følger ferniseringer og udstillinger ellers i hele kommunen, så alle har mulighed for at se, hvad eleverne har oplevet - og på den måde også få noget ud af projektet 'Kend dit land'. Ved de førstnævnte datoer i oversigten er der fernisering det pågældende sted kl. 16.30.

Udstillinger i Sløjfen:

• 11.-18. september: Hadbjerg Skole 4. A, Østervangskolen 4. B
  • 19.-26. september: Hadbjerg Skole 4. B, Hadsten Skole 4. B
  • 4.-10. oktober: Bavnehøjskolen 4. A, Hadsten Skole 4. A
  • 11.-24. oktober: Bavnehøjskolen 4. C, Østervangskolen 4. A
  • 25. oktober-1. november: Bavnehøjskolen 4. B, Lilleåskolen 4. A

Udstillinger i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus:

• 13.-20. september: Korsholm Skole 4. A, Præstemarkskolen 4. C
  • 26. september-3. oktober: Præstemarkskolen 4. A, Rønbækskolen 4. B
  • 4. oktober-10. oktober: Præstemarkskolen 4. B, Haldum-Hinnerup Skolen 4. B
  • 11. oktober-23. oktober: Haldum-Hinnerup Skolen 4. A, Rønbækskolen 4. A
  • 24. -31. oktober: Haldum-Hinnerup Skolen 4. C, Rønbækskolen 4. C

Udstillinger i InSide i Hammel:

• 11.-18. september: Skovvangskolen 4. B, Søndervangskolen 4. D
  • 26. september-3. oktober: Tungelundskolen 4. A
  • 9.-22. oktober: Skovvangskolen 4. A, Søndervangskolen 4. C
  • 23.-30. oktober: Søndervangskolen 4. B
  • 31. oktober-7. november: Søndervangskolen 4. A, Tungelundskolen 4. B

Udstillinger på Ulstrup Bibliotek:

• 26. september-3. oktober: Ulstrup Skole 4. A
  • 23.-30. oktober: Ulstrup Skole 4. B

Fakta:

Omkring 3.000 elever fra 4. klasser i ni kommuner - heriblandt Favrskov - er udvalgt til at være en del af regeringens projekt ’Kend dit land’. Det går på tværs af fire ministerier og byder blandt andet på udflugter til Nationalemuseet, Den fynske Landsby, DR, Arken, Vikingeskibsmuseet, Den Blå Planet og Arbejdermuseet.

Dato: 10. september 2018

10. september 2018