Positivt signal med lavt sygefravær

I 2018 har Favrskov Kommune haft det fjerde laveste sygefravær blandt de 98 danske kommuner.

Det viser årsopgørelsen fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL). Helt præcist havde kommunes medarbejdere 10,5 sygedage om året i gennemsnit, hvilket svarer til et sygefravær på 3,7 procent.

Kommunaldirektør Jan Kallestrup er rigtig glad for de positive sygefraværsresultater:

- Vi høster nu frugten af flere års systematisk og målrettet arbejde med at nedbringe sygefraværet. Et lavt sygefravær fører flere positive ting med sig. For det første har vi flere resurser til rådighed til at yde god service over for borgerne – og for det andet er det en indikator på et velfungerende arbejdsmiljø. Nu handler det om at holde fast i den gode udvikling.

Kommunaldirektøren peger også på, at et lavt sygefravær sender et positivt signal om Favrskov Kommune som en god arbejdsplads og en velfungerende kommune.

For to år siden ansatte kommunen en sygefraværskonsulent. Sygefraværskonsulenten hjælper ledere og medarbejdere på de kommunale arbejdspladser, hvor sygefraværet er en udfordring, eller er ved at blive det. Samtidig har lederne fået nye redskaber til at følge udviklingen i sygefraværet tæt og støtte op om sygemeldte medarbejdere.

Dato: 13. august 2019

13. august 2019