Ny mulighed for at få informationer om omklassificering

25. maj 2016 er der endnu et borgermøde om omklassificering af veje i Favrskov Kommune. Politikerne stiller op sammen med forvaltningen og vil forsøge at besvare alle spørgsmål.

Tilbage i januar måned var borgermødet i InSide om at ændre en del offentlige veje til private fællesveje i Favrskov Kommune det helt store trækplaster. Flere måtte gå forgæves, da der ikke var plads i den store sal. Derfor blev der allerede dengang planlagt endnu et møde, og med mødested i Ulstrup Hallerne er der håb om, at der er plads til alle interesserede 25. maj.

Byrådet har vedtaget en plan, der i perioden 2017-2019 skal ændre en del offentlige veje til private fællesveje. Omklassificeringen sker for at harmonisere på tværs af de tidligere kommuneskel, så grundejerne i Favrskov Kommune har ens vilkår, uanset hvor de bor i kommunen.
I den østlige del af kommunen – blandt andet Hadsten og Hinnerup - har mange af fællesvejene været private i flere år.

Borgmester Nils Borring deltog i det første borgermøde i januar og er også med igen 25. maj.

- Uanset hvad vi gør, så bliver omklassificeringen aldrig en sag, alle er 100 procent positive omkring. Der er mange holdninger til det og meninger om, hvad der er rimeligt at pålægge borgerne. Ved borgermødet i januar havde de fremmødte mange spørgsmål, og på mødet kunne de ikke få svar på dem alle. Jeg håber, at vi denne gang kan svare på de fleste spørgsmål og ellers sørge for at finde svarene efterfølgende. Og så håber jeg, at vi på mødet kan undgå at bruge tid på at diskutere beslutningen, for den er truffet, siger Nils Borring.

Som formand for Teknik- og miljøudvalget kender Kurt Andreassen også sagen indgående, og han er enig med borgmesteren i, at det er en svær sag at sælge.

- For mig at se handler det derfor om, at borgerne kan få svar på eventuelle spørgsmål om omklassificeringen, så de føler sig bedre oplyst efter borgermødet. Vi må anerkende, at de fleste borgere er på ukendt territorie, når det kommer til at vedligeholde veje og tage ansvaret for det. Det kan give usikkerhed og en kritisk indstilling. Vi håber, vi kan imødekomme meget af det ved at informere bedst muligt og guide borgerne til eksempelvis at etablere vejlaug, siger Kurt Andreassen.

Borgermødet foregår 25. maj 2016 kl. 19.00-21.00 i Ulstrup Hallerne.

Dato: 12. maj 2016

12. maj 2016