You are here

Landbrugsmaskiner på Hinneruplund

14. september rullede tre store landbrugsmaskiner ind på parkeringspladsen på Hinneruplund, så beboerne kunne få en stjernestund ved at se, hvordan moderne landbrugsmaskiner ser ud.

På plejecentret Hinneruplund har man begrebet ”stjernestunder”, der handler om at skabe særlige oplevelser for beboerne. Blandt stjernestunderne har der tidligere været kørsel i veteranbiler, lige som der på en dejlig sommerdag var softice til alle. Den seneste stjernestund løb af stablen 14. september, hvor tre store landbrugsmaskiner trillede ind på plejecentrets parkeringsplads. Det gjorde de efter forslag fra Jørn Petersen, som er gift med Birthe Frank Petersen, der bor på Hinneruplund.

- Der er mange ældre, der har haft en tilknytning til landbruget, og så tænkte jeg, at vi kunne vise beboerne, hvordan moderne landbrugsmaskiner ser ud. Store maskiner var noget, jeg gerne selv ville se, hvis jeg boede på et plejecenter, og så tænkte jeg, at det var noget, jeg kunne arrangere for dem, siger Jørn Petersen.

Han kontaktede derfor en lokal maskinhandler, som hurtigt hoppede med på ideen.

- Det var let for mig at sige ja til. Jeg synes, det er en rigtig god ide, og vi vil gerne hjælpe med den slags i vores lokalsamfund. Alting handler mere og mere om penge, og så er det dejligt, når nogen får gode ideer til at gøre noget for andre. Det vil jeg gerne bruge en halv dag på at støtte op om, siger Allan Mahler, der er direktør hos Traktor & Høstspecialisten i Grundfør.

Han svarede beredvilligt på spørgsmål fra beboerne og kunne blandt andet fortælle, at den største af de udstillede traktorer er landets største traktor og koster 3,5 millioner kroner.

Dato: 14. september 2018

Senest opdateret:

14. september 2018