Kultur- og fritidsområdet holder flyttedag

Fra 1. januar 2020 rykker kultur- og fritidsområdet ind hos Børn og Skole i Favrskov Kommune.

Grundlaget for at gennemføre den organisatoriske ændring går tilbage til den aftale, det nyvalgte byråd indgik, da de konstituerede sig efter kommunalvalget i november 2017. Der blev det aftalt, at der ’af hensyn til en mere balanceret fordeling af opgaverne med den politiske udvalgsbetjening på direktørniveau skal foretages en vurdering af, om kultur- og fritidsområdet (politisk og administrativt) skal flyttes til et andet direktørområde’.

Det er nu blevet vurderet og politisk godkendt i Favrskov Byråd, at kultur- og fritidsområdet rykker fra Teknik og Kultur til Børn og Skole. På grund af organisationsændringen får forvaltningerne nye navne fra 1. januar 2020. Teknik og Kultur bliver til Teknik og Miljø og Børn og Skole bliver til Børn og Kultur.

Hidtil har det været sådan, at Teknik og Kultur - med direktør Hans Minor Vedel i spidsen - betjener tre fagudvalg: Teknik- og miljøudvalget, Planudvalget og Kultur- og fritidsudvalget, mens direktør Rasmus Møller betjener Børne- og Skoleudvalget. Med ændringen vil de to direktører hver betjene to politiske udvalg.

Rasmus Møller ser frem til, at kultur og fritidsområdet bliver en del af Børn og Skole.
- Denne organisatoriske ændring giver nye synergimuligheder, og forhåbentlig kan vi styrke børn og unges deltagelse i idræts- og kulturaktiviteter. Desuden kan der blive et endnu tættere samarbejde mellem dagtilbuddene, skolerne og bibliotekerne og mellem det kommunale fritidsområde og foreningslivet, lyder det fra Rasmus Møller.

Dato: 08. november 2019

08. november 2019