Favrskov-direktør går på pension februar 2020

Kate Bøgh har siden 1. august 2012 været direktør for Social og Sundhed i Favrskov Kommune.

Direktør for Social og Sundhed i Favrskov Kommune, Kate Bøgh, går på pension ved udgangen af februar 2020.

Om årsagen til, at Kate Bøgh ønsker at stoppe sit arbejdsliv, siger hun:

- Det har været et stort privilegie for mig igennem 25 år som chef og direktør i flere forskellige kommuner at bidrage til det velfærdssamfund, som vi i Danmark kan være ret stolte af. Opbakning fra og et tillidsfuldt samarbejde med byrådet har bevirket, at vi i direktionen sammen med engagerede chefer, ledere og medarbejdere har kunnet arbejde målrettet for at skabe de bedste betingelser for borgerne i Favrskov. Samtidig har jeg haft muligheden for at arbejde strategisk med udviklingen af social- og sundhedsområdet. Dels via samarbejdet med Region Midtjylland og de andre kommuner i den midtjyske region – og dels via mit arbejde i Socialchefforeningens hovedbestyrelse. Det har jeg sat stor pris på. Et arbejdsliv, der både har været meget inspirerede og givende. Men jobbet som direktør er også meget krævende, både hvad angår opgaver og ansvar. Tiden er derfor kommet til at prioritere andre dele af mit liv.

Borgmester Nils Borring roser Kate Bøgh for en stor og engageret indsats.

- Med Kate Bøghs beslutning om at gå på pension mister Favrskov Kommune en erfaren og meget kompetent direktør. Kate har været en meget handlekraftig direktør, der samtidig har blik for at finde løsninger. Derudover har Kate bidraget med en bred kontaktflade regionalt og nationalt, hvilket har været et stort aktiv for Favrskov Kommune, siger Nils Borring.

Kate Bøgh, der har en juridisk embedseksamen, begyndte sin karriere i det offentlige i 1993 efter en årrække som advokat i det private erhvervsliv. Kate Bøgh har haft forskellige chef- og direktørstillinger. Hun har blandt andet været social- og sundhedsdirektør i Middelfart Kommune fra 2007, indtil hun tiltrådte som direktør for Social og Sundhed i Favrskov Kommune 1. august 2012.

Kommunaldirektør Jan Kallestrup ærgrer sig over, at Kate Bøgh går på pension, men har respekt for hendes beslutning.

- Kate har sammen med chefer, ledere og medarbejdere opbygget en velfungerende og udviklingsorienteret forvaltning. Der er godt styr på driften og samtidig fokus på at gå nye veje for fortsat at kunne yde en god service over for borgerne. Som direktør for et stort driftsområde har Kate loyalt og vedholdende sikret implementeringen af mange politiske beslutninger og samtidig stået i spidsen for mange svære og indgribende tiltag. På den baggrund har jeg fuld forståelse for, at Kate ønsker at skifte en krævende direktørstilling ud med en tilværelse, hvor der er mere tid til familien og fritidsinteresser, siger Jan Kallestrup.

Dato: 25. september 2019

25. september 2019