You are here

E-sports-tilskud på vej til folkeoplysende foreninger

Alle godkendte folkeoplysende foreninger i Favrskov kan nu søge om tilskud til opstart af e-sport. Det godkendte Folkeoplysningsudvalget på sit møde sidst i januar.

Favrskov Byråd har afsat 275.000 kr. i hvert af årene 2019, 2020 og 2021, til at eksempelvis idrætsforeninger kan etablere e-sports-hold. Foreningerne kan i første omgang få 500 kr. til konsulentbistand, hvor de kan få sparring og rådgivning i processen med opstart af e-sport. Herefter kan foreningerne søge om op til 90.000 kr. til blandt andet indkøb af computere, skærme og netværksudstyr.

Det nye tilskud glæder formand for Folkeoplysningsudvalget Peter B. Laursen.

- Vi er glade for, at Byrådet har ønsket at løfte e-sporten ind i de folkeoplysende foreninger og den foreningstradition, der hører til med bestyrelser, fællesskab og demokrati. Vi tror på, at foreningslivet kan gøre e-sporten til en sund og social fritidsinteresse på linje med mere traditionelle sportsgrene, og dermed får de børn og unge, der interesserer sig for e-sport, også et fællesskab i den fysiske verden og ikke kun online, siger Peter B. Laursen.

Samarbejde mellem Favrskov Idrætssamvirke og Folkeoplysningsudvalget

En arbejdsgruppe bestående bl.a. af repræsentanter fra Favrskov Idrætssamvirke og Folkeoplysningsudvalget har udarbejdet de retningslinjer, der netop er blevet godkendt af Folkeoplysningsudvalget. Formand for Favrskov Idrætssamvirke, Anne Meta Nielsen, glæder sig over samarbejdet og tror på, at flere idrætsforeninger vil etablere e-sportstilbud.

-Vi ser, at e-sport ofte er opstået og forankret i idrætsforeninger, hvor det er naturligt at mødes og dyrke sin aktivitet. Med dette tiltag imødekommer vi udviklingen med at dyrke holdsport og holdånd i nye arenaer. Idrætsforeningerne kan forhåbentligt også koble fysisk aktivitet og fokus på sundhed sammen med e-sportsaktiviteterne, så børnene bliver bevidste om, hvad der gør dem til gode e-sportsudøvere. Jeg håber, at Favrskovs foreninger vil tage godt imod tilbuddet her, siger Anne Meta Nielsen.

Fakta om tilskud til opstart af e-sport:

  • Tilskuddet til opstart af e-sportsaktiviteter kan søges af godkendte folkeoplysende foreninger, eksempelvis sports- og idrætsforeninger, spejdere og aftenskoler. Nye foreninger kan også søge, dog skal de først godkendes som folkeoplysende forening.
  • Foreningerne kan allerede nu få 500 kr. til konsulentbistand inden opstart, kontakt blot Hanne Boye Honoré på 89 64 41 03 eller habh@favrskov.dk. Alle foreninger er også velkomne til at ringe for at høre mere om det nye tilskud.
  • Folkeoplysningsudvalget fordeler tilskud to gange om året: i juni og september i 2019; april og september i 2020 og 2021
  • En forening kan højst modtage 90.000 kr., dog højst 50 procent af udgifterne til opstart af e-sport.


Læs mere om retningslinjerne for tilskuddet her

Dato: 06. februar 2019

Senest opdateret:

07. maj 2019