Sammen mod ensomhed - sammen i fællesskaber

Favrskov Kommune, Ældre Sagen og Røde Kors med fælles indsats mod ensomhed blandt ældre.

I januar 2017 fik Favrskov Kommune godkendt en projektansøgning af Sundhedsstyrelsen til et projekt, der har til formål at udvikle en ny metode og model, der kan identificere de ældre borgere, der oplever ensomhed, og via samtaler hjælpe dem ind i nye fællesskaber.

Målgruppen er ældre, der modtager mindst fem timers hjemmehjælp om ugen. Erfaringer fra undersøgelser viser, at ensomhed er et kendt fænomen i denne gruppe af borgere. Metoden skal være klar i foråret 2019, og den vil efterfølgende kunne anvendes i forhold til alle ældre borgere, der oplever ensomhed.

Nedenfor kan du folde de forskellige overskrifter ud og læse meget mere om projektet.

Der er i november 2018 lavet en nyhedsavis om projektet. Den kan læses og hentes her.

Sammen mod ensomhed

Lone Ilsøe Nielsen