Bookmark and Share
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 
 
 

Botilbuddet Ellemosevej 26 C

       
Målgruppe
Her bor 6 voksne mennesker med nedsat psykisk funktionsevne. 
     
Hverdagen hos os
I hverdagene er beboerne ude af huset i dagtilbud fra morgen til hen på eftermiddagen. Derefter samles vi så vidt muligt til en kop eftermiddagskaffe, inden dagens øvrige gøremål klares. Det kan være aktiviteter som idræt, klub, afslapning i egen lejlighed, mødes med venner eller madlavning.
  
Beboerne har hver en dag, hvor de skal hjælpe med at lave aftensmad. Vi spiser aftensmaden sammen, ikke nødvendigvis på faste tidspunkter, men når det passer bedst ind i dagens program. Igen om aftenen er der mulighed for samvær i bofællesskabets fællesrum, en dejlig stue. Det er dog altid frit for de enkelte beboere, hvor meget de ønsker at deltage i samvær i fællesrummet. 
  
Bofællesskabet er beboernes hjem, og det vægter vi højt. Vi respekterer og anerkender, at Beboerne er ”Herre i egen lejlighed.” Som pædagoger i Ellehus støtter vi op om beboerne, så de kan leve en så selvhjulpen og værdig tilværelse som muligt.
  
Beboerne bliver generelt tilbudt mange aktiviteter fra arbejde og fritidsaktiviteter, derfor er det hovedsageligt i weekenderne, at vi arrangerer ture og aktiviteter ud af huset.
  
Foruden små ture, tager de, som ønsker det, på Sølund festival i juni. Vi tager gerne på en ferie sammen ca. hvert andet år. Vi har tradition for at fejre beboernes fødselsdage i huset med god mad, og nærmeste pårørende som gæster. Op til jul inviterer vi beboernes familier til julehygge 1. søndag i advent. Det er desuden fast tradition, at vi holder ” Bette Jul” i bofællesskabet. Alle beboere og personale mødes og fejrer jul med julemiddag, mandelgaver, juletræ og gaver. Desuden fejres øvrige højtider.
 
Beboerne har hjemmedage, hvor de sammen med en pædagog klarer forskellige gøremål alt efter individuelle behov. Det er også på disse dage, at der er tid til tandlæge, frisør, læge, indkøb af tøj og gaver, hjælp til økonomi m.m. Det er også på disse dage, at vi som pædagoger har god tid sammen med de enkelte beboere, til at få en mere indgående fornemmelse af, hvordan de har det, og hvad vi kan gøre for at støtte dem i forskellige henseender.
    
Botilbuddet er beboernes hjem, og det vægter vi højt.
    
Boliger og beliggenhed
Ellemosevej 26C er et botilbud efter § 85 i serviceloven. Der er 6 boliger. Alle boliger er to-rumsboliger. Der er fælles opholdsstue. Boligerne er beliggende i Hadsten.
  
Ellemosevej er beliggende på lukket vej tæt på skov og natur samt indkøb, kulturhus, biograf, sportshaller og gode bus- og togforbindelser.
 
Sidst opdateret: 13-08-2013
Næste opdatering:
Email til redaktør: Mette Kjeldsgaard
Side ID: 4320