Bookmark and Share
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 
 
 

Favrskov Produktionsskole har også succes i Hadsten

Som en anden teenager har Favrskov Produktionsskole vokseværk. Skolen har nu adresse i Hadsten og to steder i Ulstrup. Skolen har rystet et lidt støvet image af sig, oprettet tre nye linjer og er god til at håndtere unge med et par udfordringer i rygsækken.
 
Drengene arbejder koncentreret ved computerskærmene, mens pigerne i lokalet ved siden af har fokus på at udvikle kreative opgaver til børn. Arbejdsstedet er Favrskov Produktionsskoles nye lokaler i Østergade i Hadsten.
 
Der er godt fyldt op ved de store skærme i it-værkstedet.

Uafklarede unge
Et par gange om ugen arbejder Søren Wistrup netop fra den adresse. Som forstander for Favrskov Produktionsskole er det vigtigt for ham selv, de ansatte og eleverne, at han viser sig både i Hadsten og Ulstrup, hvor den største afdeling af skolen ligger.
- Det seneste år har vi mere end fordoblet elevtallet på skolen fra 23 elever, så vi i dag har 80 elever. Omkring 22 af dem møder hver dag ind på den nye adresse i Hadsten. Vi har valgt at etablere os i Hadsten, da det for mange unge er svært at være mobil og eksempelvis komme til Ulstrup hver dag. Nu kan vi nå flere i målgruppen, der er uafklarede unge mellem 16 og 25 år. Vi har i alt 10 værksteder, hvor de unge kan afprøve et fag, opnå kompetencer og ud fra det træffe et mere kvalificeret uddannelsesvalg. I Hadsten har vi et værksted med it gamedesign, et sosu-værksted og et el-værksted i samarbejde med Den jydske Haandværkerskole. I Ulstrup er der blandt andet værksteder med træ, design og skole, forklarer Søren Wistrup.
 
I sosu-værkstedet forbereder pigerne en kreativ dag for børn.

Tilbage i gymnasiet
Forstanderen glæder sig over, at skolen har formået at ryste et lidt støvet image af sig og samtidig spiller en mere kvalificerende rolle i uddannelsessystemet i dag.
- Vi laver forskellige afklaringer i forhold til personlige, faglige og sociale kompetencer. Desuden er nogle af vores værksteder godkendt som lærepladser. Omdrejningspunktet er stadig afklaring for den enkelte, og jeg synes, at vi har fået højere status på det felt, siger Søren Wistrup og fortæller om nogle gymnasiedrenge, der droppede ud af gymnasiet lige før sommerferien. De blev henvist til produktionsskolen med henblik på at finde ud af, hvad de egentlig ville.
- Og de ville tilbage i gymnasiet, for de fandt lysten til at gå i skole igen, lyder det fra forstanderen.

Forstander Søren Wistrup glæder sig over, at det også går godt i afdelingen i Hadsten.

Er lidt tossegode
De unge går typisk på produktionsskolen i et år. En vejleder er tilknyttet skolen, så de kan blive hjulpet videre.
- Mange af de unge har forskellige udfordringer med i deres bagage. De kan være ensomme eller mangle netværk. Måske har de haft en dårlig tid i folkeskolen. Vi går langt for at få dem med hos os. Nogle vil måske sige, at vi er lidt tossegode, men vi tager individuelle hensyn for at få folk med. Men har vi lavet en aftale med den enkelte, er det også afgørende, at de overholder aftalen, siger Søren Wistrup.
Skolen udvikler sig hele tiden. Nyeste skud på stammen er de tre linjer i de lejede lokaler i Østergade i Hadsten.
- Det er spændende at bygge noget op i Hadsten, mens det stadig fungerer i Ulstrup. Vi dækker måske ikke så godt i Hammel-området, så vi skal hele tiden overveje, hvad næste træk skal være. Er det bedst at have tre små satellitter eller ét stort sted, spørger Søren Wistrup og lader spørgsmålet stå.


 
 
Publiceret: 08-11-2010
Email til redaktør: Dorthe Lerche